fbpx

Можности

[ Повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) ]- Волонтер во Констанца, Романија

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтер во Констанца, Романија. Домаќин организацијата ADAPTO- Здружение за еднаквост на млади, е организација која промовира еднаквост меѓу сите млади, без оглед на расата, пол, финансиска состојба, способности / инвалидитет. Главните цели на АДАПТО припаѓаат на 3 области: образование и обука; проекти чија таргет група се загрозени млади луѓе и промовирање на европските вредности. Исто така, здружението организира и е партнер во меѓународни и национални тренинзи за обука и размена на…

0
Read More

Младите можат го шири своето членство во Охрид и Битола

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ не можеш да го промениш општеството? Секој од нас може да направи разлика меѓутоа само заедно можеме да направиме промена. Младите можат цели кон развивање на потенцијалот кај младите луѓе да станат активни, независни, способни и решителни граѓани кои самостојно или здружено влијаат и учествуваат во позитивните промени и развојот во општеството. Како здружение кое основата на својата работа ја…

0
Read More

ПОВИК ЗА ЕСК ВО ПОЛСКА

Сакаш да доживееш ново искуство во твојот живот? Подготвен/а си да започнеш ново поглавје кое ќе ти донесе нови искуства? Сметаш дека одлично ќе се снајдеш во работа со деца? Или едноставно сакаш да видиш каков е животот надвор од границите на нашата држава? Ова е одлина можност за тебе. Веруваме дека не сакаш да пропуштиш вакво незаборавно искуство. ????Отворен е повик за ЕСК во Полска???? ????Каде? Во централна Полска, во градот Kielce. ????Кој? Сите заинтересирани на возраст од 18 до…

0
Read More

И Што Сега?!- [ПРОГРАМА ЗА КАРИЕРНО НАСОЧУВАЊЕ НА СРЕДНОШКОЛЦИ]

Денешните средношколци, а утрешните вработени, ќе конкурираат на глобалниот пазар на трудот, ќе менуваат неколку работни места во текот на работниот век, ќе бидат ценети и платени според нивната ангажираност и според придонесот во остварувањето на компаниските цели, а не според минатиот труд или според квалификациите. Идниот свет на работа нуди многу повеќе можности. Достапноста на информациите и на новите технологии им го нудат светот на дланка на идните генерации. Затоа младите и нивните родители се исправени пред предизвикот да…

0
Read More

[Повик за Еразмус + младинската размена] “Creating Dialogue” во Отроковице, Република Чешка

Во време на зголемување на радикализацијата и насилен екстремизам во Европа, улогата на едукациски, интеркултурен и интеррелигиски дијалог е од голема важност за промовирање на почит кон различностите, која ќе предизвика мирен соживот. Младинската размена има за цел да создаде позитивни искуства за интеркултурни средби кои ќе помогнат во превенција на радикализација и  промоција на разбирање, соработка и заедничка почит, потребни за квалитетно взаемно живеење. Проектот ќе соедини 42 млади од Северна Македонија, Чешка, Шпанија, Полска,  Грција, Италија и Турција…

0
Read More

И Што Сега?!- [ПРОГРАМА ЗА ВРАБОТЛИВОСТ НА СТУДЕНТИ]

Да се биде успешен во денешниот современ свет бара совладување на нов збир од знаења и способности, кои го отсликуваат XXI век како современо место за живеење, но и ги задолжуваат вработените да бидат добро образовани и да поседуваат флексибилност и способност да се соочат со постојаните промени во знаењето и во потребните вештини. Денешните студенти, а утрешните вработени, ќе конкурираат на глобалниот пазар на трудот, ќе менуваат неколку работни места во текот на работниот век, ќе бидат ценети и…

0
Read More

[Повик за млади] Приклучи се на Social Day

Сакаш практично искуство за тоа што го учиш? Или пак сакаш на еден ден да ја искусиш професијата од твоите соништа? А можеби едноставно ти треба промена од вообичаеното училишно или студентско секојдневие… Веќе 12 години активно работиме со млади како тебе, млади кои имаат желба да работат на својот личен раст и развој, еден од проектите преку кои се трудиме да го оставриме тоа е Social Day. Преку Social Day, на 10 ноември ќе ти овозможиме еден училишен/студентски ден…

0
Read More

[Повик за Еразмус + младинската размена] ‘Stop Eco Time” во GÁNT, Унгарија

Дали навистина се случува глобално затоплување? Кој е виновен? Ако климатската криза е толку итно прашање, зошто зелената партија е толку малку застапена во Европскиот парламент? Дали е корисно да им кажеме НЕ на пластичните чаши и сламки? Одговор на овие прашања ќе добиете на Еразмус + младинската размена ‘Stop Eco Time” во GÁNT, Унгарија, која ќе се одржи од 19ти до 26ти септември. Преку креативните работилници, дискусии и дебати, проектно планирање и игри, учесниците ќе бидат запознаени со главните…

0
Read More

[ Повик за Еразмус + младинска размена ] “Fairytale of Erasmus – world” во Соботин, Република Чешка

“Fairytale of Erasmus – world” е Еразмус + младинска размена која ќе се одржи од 2 до 10 октомври 2021 година во Соботин, Република Чешка, преку која им се дава можност на млади од различни профили да рефлектираат за различноста, меѓу-културниот и меѓу-религискиот дијалог преку бајки, да се запознаат со различни методи на неформално образование со цел да се подигне свеста за човековите права и да се поттикне развој на потребни меки вештини во нивниот личен и професионален живот. Преку…

0
Read More

[ Повик за учесници ] Еразмус + тренинг Design your impact во Омен, Холандија

  Design your impact е тренинг програма која нуди иновативен пристап за лидерство и фасилитација на групи како дел од младинска работа. DIY ќе се одржи од 16ти до 24ти октомври во Омен, Холандија, а е имплементиран од Cherry International. Методологија која ќе се користи во текот на тренингот: Experimental learning Informal learning Learning by submerging Communication models Body awareness methods Coaching Theater and dance Program design             Целите на тренингот се: Учесниците да станат…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти