fbpx

Можности

[Повик за учесници] Летен камп на SAME во Призрен, Косово

Дали сакаш да ги поминеш топлите летни денови во добро друштво, надоградувајќи ги своите вештини? Доколку си на возраст од 16 – 19 години тогаш токму ова е повикот за тебе! Младите можат во партнерство со организацијата SAME те праќаат на незаборавен летен камп во Призрен, Косово од 19.08.2024 – 25.08.2024. Со приклучување кон овој летен камп, стануваш дел од проект насочен кон личен развој, кој ќе се одвива во три фази. Ова патување започнува со еднонеделен летен камп во…

0
Read More

Повик за волонтери за настан

Доколку се мислиш како да ја поминеш неделата на 19 мај, тогаш имаме еден предлог за тебе – биди волонтер на првиот фестивал за женско здравје „Јас сум…“. Како ти звучи да одвоиш неколку часа за да ни помогнеш во промоција на здрави навики преку забавни и интересни зони за ментално здравје, здрава исхрана, фитнес и грижа за тело. Повеќе информации за целиот фестивал може да најдете на следниот линк. Доколку одлучиш да бидеш волонтер ќе добиеш маичка, торба, оброк,…

0
Read More

Повик за пријавување за трка за родители и деца

Драги родители и деца, Ви најавуваме интересна можност за заедничка дружба и малку физичка активност со вашите најдраги. Во рамки на првиот фестивал за женско здравје „Јас сум…“ кој ќе се случува на 19 мај 2024 (недела) организираме и трка за родители и деца. Целта е трката да ја завршите заеднички со вашето дете (во пар). Секој пар ќе добие маичка за родителот, капче за детето, освежување и налепница со број.  За сите учесници ви подговивме групно загревање со Елена…

0
Read More

Имаш можност да станеш локален координатор за Social Day 2024

Имаш желба да бидеш општествено одговорен/на? Сакаш да направиш промена во твоето секојдневие? Можеби сакаш таа промена да се отслика и во твојата околина? Имаш искуство со активизам но, голема желба ти е да научиш како да ги поттикнеш и другите да бидат општествено одговорни? Имаш ли слушнато за Social Day? Social day е ден кога младите луѓе заменуваат еден ден на училиште за работа која тие ја бираат, односно младите донираат дел од своето време и својата дневница за …

0
Read More

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] ЕРАЗМУС+ ТРЕНИНГ “EMYS YOUTH NETWORKING EVENT“ ВО НИКОЗИА, КИПАР

Отворен е повик за учесници на Еразмус+ тренинг  “EMYS Youth Networking Event“ од 01.12-05.12.2023 во Никозиа, Кипар Овој тренинг е дел од проектот Engaging Marginalized Youth for Sustainability (EMYS) чија цел е да се мотивираат и зголемат капацитетите на младите луѓе да станат креатори на промени и да имплементираат иницијативи не само во нивните заедници, туку и на европско ниво. *можеш да прочиташ повеќе за EMYS проектот на следниов линк. Детали за настанот: 55 учесници од 5 различни земји Целта…

0
Read More

Повик за учесници на тренинг обуката: „Преку суштинска критика до видлива промена“

Сметаш ли дека токму преку соодветна критика можеш да промениш нешто во твоето опкружување? Сакаш да стекнеш вештини за аргументирано пишување и критичко размислување и да се запознаеш со најновите форми на новинарство? Ако одговорот е да, тогаш си на вистинското место. Здружението на граѓани Младите можат објавува повик за учесници на тренинг обуката „Преку суштинска критика до видлива промена“ кој се организира во рамките на проектот „Се за младите“, спроведуван од Младите можат, а со поддршка на Европската унија.…

0
Read More

Повик за учесници на тренинг за врснички едукатори за ментално здравје

Што претставува програмата за врсничка едукација за ментално здравје? Идејата на програмата за врсничка едукација за ментално здравје која ја спроведува нашата организација има за цел да допре до што е поголем број на млади на возраст од 14 до 19 години со мисија да направи импакт врз нивната свест за афирмација на грижата за ментално здравје, практување на ментална хигиена и негување на позитивен пристап кон својата ментална благосостојба. Нашите младински амбасадори се врсничките едукатори кои се млади кои…

0
Read More

ПОВИК ЗА ПРОЕКТИ ПОДДРЖАНИ ОД МЛАДИНСКА ЛОКАЛНА БАНКА- ОПШТИНА КОЧАНИ

Младински банки е програма чија главна цел е да го зголеми учеството на младите во процесите поврзани со локалниот развој преку доделување на неповратни парични средства за проекти кои ги креираат и водат неформални групи на млади. Мрежата на младински банки во овој состав делува во источниот плански регион во Република Северна Македонија, со цел да се воспостави новиот и иновативен модел во земјава кој ќе треба да донесе клучни промени во младинското вработување. Преку овој модел, не само што…

0
Read More

[Повик за учесници] Back to Basics 2023; Омен, Холандија

Како ви звучи лето во Холандија со врсници од цела Европа? Примамливо, нели? Младите можат е партнерска организација на Еразмус+ проектот “Back to basics”, организиран од страна на Cherry International Foundation. Младинска размена “Back to Basics” ќе се организира од од 08ми август до 24ти август во Омен, Холандија. На оваа размена освен што ќе се дружите со млади од цел Европа, ќе имате можност да стекнете вештини за претприемништво. Предвидени се вкупно 60 учесници од различни земји од кои…

0
Read More

Повик за учество на Еразмус+ размена во Охрид

Mental well-being is not a destination, but a process. Ова лето, од 6ти до 12ти јуни, 24 млади од Северна Македонија, Грција, Бугарија и Србија ќе имаат можност да се сретнат во магичното Велестово, Охрид, каде ќе си ги наполнат батериите, ќе се посветат сами на себе, ќе добијат практични информации за ментална хигиена и здравје и ќе оформат пријателства и мемории кои ќе останат за цел живот.  Најдоброто од се, оваа ретка можност е поддржана од Еразмус плус програмата,…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти