fbpx

Можности

[Повик за учесници]-Младински лидерски иницијативи vol.3

„Првата заповед на лидерството: Запознај се себеси“ „Сфатив дека секој може да си ги оствари соништата, да успее. Најважно од се, ми ги покажа начините, патот до тој успех, до реализација на таа замисла“ – Учесник на проектот „Младински лидерски иницијативи“ „Целиот проект ми ја зголеми самодовербата.  Ако претходно бев личност која не би помислила дека може да реализира еден проект, овој пат успеав, успеавме заедно со тимот“  – Учесник на проектот „Младински лидерски иницијативи 2“ Од искуствата на учесниците…

0
Read More

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ не можеш да го промениш општеството? Секој од нас може да направи разлика меѓутоа само заедно можеме да  направиме промена. Доколку си на возраст од 17-22 години и имаш желба да направиш промена во општеството, ова е твојата шанса! Младите Можат во склоп на проектот Академија за младински активизам како дел од програмата за волонтирање ,, Make a change, be…

0
Read More

[Повик за ментори]-Академија за младински активизам

Дали уживаш да бидеш дел од промената? Дали ти претставува задоволство да работиш со млади луѓе и да придонесуваш кон нивниот личен развој? Ако имаш позитивен одговор на овие прашања тогаш овој повик е посветен на тебе! ЗГ Младите можат распишува повик за ментори на иницијативи во рамките на проектот “Академија за младински активизам”. Иницијативите ќе бидат реализирани од страна на тимови на млади луѓе, во времетраење од околу 3 месеци. Менторите ќе бидат ангажирани во некоја од следните програми…

0
Read More

[ИТНО] Повик за учесници на младинска размена “Is anybody out there”

Доколку се интересираш за претприемништвото и сакаш да дознаеш повеќе за можностите во руралните средини ова е шанса за тебе. Младите можат како дел од размената ,, Is anybody out there” насочена на социјално претпримеништво објавува повик за двајца учесници на размена во Омен, Холандија од 23 Фебруари до 04 Март. Размената ,,Is anybody out there”  организирана од страна на Cherry International Foundation и YOBBO фокусирана на социјалното претпримеништво и развивање на вештините на младите е составена од два дела.…

0
Read More

Повик за Извршен Директор

Младите можат распишува повик за Извршен директор, како дел од Извршната канцеларија на организацијата. Извршниот директор ги има следните права, обврски и одговорности: -Врши координација на одделите и членовите на извршната канцеларија; -Во координација и по налог на Претседателот и Управниот одбор, презема активности за имплементација на одлуките донесени од страна на Собранието и Управниот одбор; -Соработува со членовите на Управниот одбор за прашања во врска со реализацијата на програмата, одлуките и останатите акти на органите на Младите можат и…

0
Read More

Повик за Заменик Извршен директор

Младите можат распишува повик за Заменик Извршен директор, како дел од Извршната канцеларија на организацијата Заменик Извршниот директор ги има следниве задачи: Асистира на Извршниот директор во раководење на извршната канцеларија Одговорен е за изработка на месечен календар на активности на Младите можат Одговорен е за административната документација во рамки на работењето на организацијата Дава предлози и мислења за зголемена организираност на извршната канцеларија Извршува задачи делегирани од Извршниот директор Одговорен е за подготовка на состаноците на Извршната канцеларија Асистира…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти