fbpx

Можности

[Еразмус + младинска размена во Холандија]ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА BACK TO BASICS 2022

Како ви звучи лето во Холандија со врсници од цела Европа? Примамливо, нели? Младите можат е партнерска организација на Еразмус+ проектот “Back to basics”, организиран од страна на Cherry International Foundation. Младинска размена “Back to Basics” ќе се организира од од 20ти јули до 5ти август во Омен, Холандија. На оваа размена освен што ќе се дружите со млади од цел Европа, ќе имате можност да стекнете вештини за претприемништво. Предвидени се вкупно 60 учесници од различни земји од кои…

0
Read More

Повик за членови на одборот на младинска банка – Општина Крива Паланка

Дали си млад човек кој живее на територија на Општина Крива Паланка? Дали ги препознаваш потребите на твоите врсници во твојата општина? Можеби имаш желба да ја подобриш општината во која живееш? Сакаш да бидеш слушнат и да соработуваш со твоите врсници, но и со возрасните? Доколку одговорот на овие прашања е ДА, тогаш овој повик е токму за тебе! Младите можат оваа година повтoрно го спроведуваат проектот Младински локални банки,  но овој пат во соработка со општина Центар и…

0
Read More

Повик за членови на одборот на младинска банка – Општина Центар

Дали си млад човек кој живее на територија на Општина Центар? Дали ги препознаваш потребите на твоите врсници во твојата општина? Можеби имаш желба да ја подобриш општината во која живееш? Сакаш да бидеш слушнат и да соработуваш со твоите врсници, но и со возрасните? Доколку одговорот на овие прашања е ДА, тогаш овој повик е токму за тебе! Младите можат оваа година повтoрно го спроведуваат проектот Младински локални банки,  но овој пат во соработка со општина Центар и Крива…

0
Read More

[ПОВИК ЗА ЕРАЗМУС + МЛАДИНСКА РАЗМЕНА] How to – Hobby To Business – HOBBYZ во Охрид, Северна Македонија

Сакаш да научиш повеќе за претприемништвото? Имаш желба да станеш претприемач? Мислиш дека добро ќе се снајдеш со раководење на бизнис? Здружение на граѓани Младите Можат во партнерство со други 4 земји (Австрија, Албанија, Романија и Турција) ти овозможува да ги откриеш тајните на претприемништвото. How to- Hobby To Business- Hobbyz младинската размена ќе се одржи во Охрид, од 25.05.2022 до 01.06.2022 и ќе ти помогне да го пронајдеш одговорот на прашањето – Како од хоби до бизнис? Повеќе информации…

0
Read More

Повик за програма за финансиска писменост

Имаш фиксен месечен џепарлак, или можби работиш и имаш свои лични примања, но некако секој месец завршуваш со помалку пари од што си планирал/а? Сакаш да заштедиш за летен одмор, но не можеш ни на месечно ниво да одвоиш пари за се што ти треба? Или можби супер ти оди со штедењето, но не можеш да се одлучиш во што да ги инвестираш заштедените пари? Дали некогаш некој те поучил како да ги менаџираш твоите лични финансии? Look no more,…

0
Read More

Повик за учесници на програмата HOBBYZ- Hobby to business

Со каква бизнис идеја би ја започнал/а твојата кариера како претприемач? Веруваш дека твојата идеја може да прерасне во успешен бизнис? Собери тим од најмалку 2 члена на возраст од 18 до 29 години, опишете ја идејата и аплицирај за HOBBYZ- Hobby to business. HOBBYZ- Hobby to business е иновативна можност за млади претприемачи кои преку стекнување на лични и претприемнички вештини добиваат можност да ја развијат идејата до бизнис. Преку програмата учесниците ќе имаат можност да стекнат: Лични и…

0
Read More

[Повик за Еразмус + младинската размена] ECOcentric vs. EGOcentric во Габрово, Република Бугарија

Сакаш да изградиш европска еколошка свест? Ти делува интересно да учиш нови одржливи практики за зачувување на животната средина? Сакаш да ги развиеш своите лидерски вештини? Од 1ви до 8ми Април, во Габрово- Република Бугарија се организира младинска размена „ECOcentric vs. EGOcentric“ на која учество ќе земат млади од Бугарија, Италија, Романија, Србија, Хрватска и Северна Македонија. Преку учество на размената ќе развиеш вештини за водење активна дебата во областа на екологија и животната средина, ќе имаш можност да развиваш…

0
Read More

Повик за Еразмус + тренинг “DigitAll” во Русе, Бугарија

Сакаш да го разбереш концептот на Human-Centred Design? Сакаш да ги дознаеш политиките креирани од Европската комисија за борба против КОВИД-19? Имаш желба да ја зголемиш креативноста при употреба на ИТ платформите? DigitAll младинсиот тренинг во Бугарија е вистинска можност за тебе. Од 13ти до 21ви Април ќе имаш можност преку креативни работилници да дизајнираш проектен план со соодветни нови методолошки пристапи во насока на Human-Centred Design. Профил на учесникот: Возраст:22+години Професионален профил: Младински работници со минимум од една година…

0
Read More

ПОВИК ЗА ЕСК ВО ПОЛСКА

Сакаш да истражуваш за лидерството? Активното граѓанство е твојата пасија? Сакаш да учиш нови јазици и за нови култури? Имаш можност во период од 10 месеци да се соочиш со нови предизвици и да стекнеш незаборавно искуство. Со почеток во месец Март 2022 во Полска ќе можеш да научиш за неформалното образование, како да водиш работилница, како да организираш настан и што се е потребно за успешна реализација на една активност. Основни информации: Каде? Во централна Полска, во градот Kielce.…

0
Read More

Повик за членови на тимот на промотери за Social Day 2022

Имаш желба да бидеш општествено одговорен/на? Сакаш да направиш промена во твоето секојдневие? Можеби сакаш таа промена да се отслика и во твојата околина? Имаш искуство со активизам но, голема желба ти е да научиш како да ги поттикнеш и другите да бидат општествено одговорни? Имаш ли слушнато за Social Day? Идејата позади Social Day е едноставна, тоа е ден кој што ни помага во текот на целата година да промовираме општествена одговорност во секој сегмент од нашето општетсво.  За…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти