fbpx

Повик за волонтери за настан

Доколку се мислиш како да ја поминеш неделата на 19 мај, тогаш имаме еден предлог за тебе – биди волонтер на првиот фестивал за женско здравје „Јас сум…“. Како ти звучи да одвоиш неколку часа за да ни помогнеш во промоција на здрави навики преку забавни и интересни зони за ментално здравје, здрава исхрана, фитнес и грижа за тело. Повеќе информации за целиот фестивал може да најдете на следниот линк. Доколку одлучиш да бидеш волонтер ќе добиеш маичка, торба, оброк,…

0
Read More

Повик за пријавување за трка за родители и деца

Драги родители и деца, Ви најавуваме интересна можност за заедничка дружба и малку физичка активност со вашите најдраги. Во рамки на првиот фестивал за женско здравје „Јас сум…“ кој ќе се случува на 19 мај 2024 (недела) организираме и трка за родители и деца. Целта е трката да ја завршите заеднички со вашето дете (во пар). Секој пар ќе добие маичка за родителот, капче за детето, освежување и налепница со број.  За сите учесници ви подговивме групно загревање со Елена…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 02/24] За избор на графички дизајнер за потребите на Здружение на граѓани Младите Можат

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – Графички дизајнер, со финансиска поддршка од германската фондација Schüler*innen Helfen Leben. На овој повик се поканети да учествуваат агенции за маркетинг и односи со јавност или индивидуи професионалци кои имаат искуство со графички дизајн. Агенциите можат да користат и надворешни соработници. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Дизајн на визуелен идентитет…

0
Read More

Јавен повик за доставување на понуди за спроведување на промотивна кампања

Вовед Здружението на граѓани Младите можат со поддршка од dm дрогерие маркт С.Македонија во рамки на кампањата „Заедно за подобро утре“ спроведува проект чија примарна цел е да ги поттикне младите девојки и жени (на возраст од 15-29 години) во Северна Македонија да преземат одговорност за нивното физичко и ментално здравје преку информиран избор и холистички практики на начин на живот.  Проектот има за цел: а. Подигнување на свеста кај младите девојки за важноста на здравите навики во исхраната, физичката…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 01/24] За избор на надворешен сметководител за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – Сметководител за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”. На овој повик може во улога на апликанти да се јават индивидуи сметководители или сметководствени агенции. Ангажманот е со времетраење до крајот на 2024 година. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Прием на сметководствени документи за книжење влезно–излезна документација…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК] За избор на обучувач/ка за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на обучувач/ка за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”. Обучувачот/ката се очекува да почне со работа од 15.11.2023 г. а целиот ангажман завршува до 30.11.2023г Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Подготовка на нацрт програма за обука за училиштен кадар во рамки на проектот „Училиштен форум за заеднички решенија“; Спроведување на обука за…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 14/23] За избор на на тренер/и за обука во рамки на Програмата за критичко размислување за потребите на проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на обучувач за тренинг обуката „Преку суштинска критика до видлива промена“ кој се организира во рамките на проектот „Се за младите“, спроведуван од Младите можат, а со поддршка на Европската унија. Тренерот се очекува да почне со работа на 9.11.2023 година, а целиот ангажман завршува на почеток на месец декември истата година. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик, обучувачот треба да ги спроведе…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК] За избор на ментор за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на ментори за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”. Менторот се очекува да почне со работа од 15.11.2023 г. а целиот ангажман завршува до 15.03.2024г Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Состанок во училиштата за презентирање на сработеното на кампот пред менаџментот (презентираат и доработуваат дрво на проблеми) – до 15.12.2023 година. Работна…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК] За избор на обучувач/ка за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на обучувач/ка за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”. Обучувачот/ката се очекува да почне со работа од 15.11.2023 г. а целиот ангажман завршува до 30.11.2023г Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Подготовка на агенда и работни материјали за 4-дневна обука Одржување на 4-дневна обука во Крушево со 20 млади средношколци за нивно градење…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК] За избор на графички дизајнер за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на графички дизајнер за потребите на проектот “Училиштен форум за заеднички решенија”. Експертот се очекува да почне со работа од 15.11.2023 г. а целиот ангажман завршува до 31.12.2023г Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Подготовка на визуелен идентитет на проектот; Подготовка на вижуалии за објавување на социјални мрежи (постери, повици, рамки за фотографии и сл.)…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти