fbpx

Можности

Повик за Еразмус + тренинг “DigitAll” во Русе, Бугарија

Сакаш да го разбереш концептот на Human-Centred Design? Сакаш да ги дознаеш политиките креирани од Европската комисија за борба против КОВИД-19? Имаш желба да ја зголемиш креативноста при употреба на ИТ платформите? DigitAll младинсиот тренинг во Бугарија е вистинска можност за тебе. Од 13ти до 21ви Април ќе имаш можност преку креативни работилници да дизајнираш проектен план со соодветни нови методолошки пристапи во насока на Human-Centred Design. Профил на учесникот: Возраст:22+години Професионален профил: Младински работници со минимум од една година…

0
Read More

ПОВИК ЗА ЕСК ВО ПОЛСКА

Сакаш да истражуваш за лидерството? Активното граѓанство е твојата пасија? Сакаш да учиш нови јазици и за нови култури? Имаш можност во период од 10 месеци да се соочиш со нови предизвици и да стекнеш незаборавно искуство. Со почеток во месец Март 2022 во Полска ќе можеш да научиш за неформалното образование, како да водиш работилница, како да организираш настан и што се е потребно за успешна реализација на една активност. Основни информации: Каде? Во централна Полска, во градот Kielce.…

0
Read More

Повик за членови на тимот на промотери за Social Day 2022

Имаш желба да бидеш општествено одговорен/на? Сакаш да направиш промена во твоето секојдневие? Можеби сакаш таа промена да се отслика и во твојата околина? Имаш искуство со активизам но, голема желба ти е да научиш како да ги поттикнеш и другите да бидат општествено одговорни? Имаш ли слушнато за Social Day? Идејата позади Social Day е едноставна, тоа е ден кој што ни помага во текот на целата година да промовираме општествена одговорност во секој сегмент од нашето општетсво.  За…

0
Read More

ПРОактив- активни млади за промени во општеството

Во последно време забележавме тренд на опаѓање на мотивацијата кај младите. Младите во се помал број се ангажираат во активности надвор од училиштата, се чувствуваат „изгубено“ во однос на своите пасии и не се доволно запознаени со можностите кои ги имаат пред себе. Поради овие причини проектот има за цел да ги вклучи младите да се мотивирааат и да станат проактивни членови во академските кругови и вон школските активности. Притоа идејата е да се промовираат проактивноста и иницијативноста како позитивни…

0
Read More

Повик за Еразмус + тренинг “Projecting” во Омен, Холандија

Сакаш да знаеш како да управуваш со проекти? Сакаш да дознаеш повеќе за работата со млади? Сакаш да дознаеш повеќе методи за вклучување на младите во различни активности? Во Омен, Холандија се организира младински тренинг за организирање и менаџирање на проекти, од 10ти до 17ти Февруари. Тренингот е наменет за младински работници кои имаат основно или немаат никакво искуство во работа со млади и/или проекти. Од страна на домаќин организацијата е обезбедено сместување и храна, патни трошоци во висина до…

0
Read More

ПОВИК ЗА СОРАБОТНИК ЗА ПРОМОЦИЈА НА МЛАДИТЕ МОЖАТ

Извршната канцеларија на Младите можат е во потрага по нов млад ентузијаст кој е подготвен дa работи во флексибилна и динамична средина исполнета со позитивна енергија. Доколку си подготвен/а да работиш на својот личен развој и дополнително да ги развиваш своите вештини преку принципот на “learning by doing“ – ова е одлична можност за тебе! Те повикуваме да бидеш дел од атмосфера на постојано учење, надоградување, но и стакнување нови пријатели и колеги. Биди дел од тимот кој верува во…

0
Read More

ПОВИК ЗА АСИСТЕНТ ЗА ЛОГИСТИКА И ЧЛЕНСТВО НА МЛАДИТЕ МОЖАТ

Извршната канцеларија на Младите можат е во потрага по нов млад ентузијаст кој е подготвен дa работи во флексибилна и динамична средина исполнета со позитивна енерија. Доколку си подготвен/а да работиш на својот личен развој и сакаш да учиш преку принципот на “learning by doing“ – ова е одлична можност за тебе! Те повикуваме да бидеш дел од атмосфера на постојано учење, надоградување, но и стакнување нови пријатели и колеги. Биди дел од тимот кој верува во моќта на младите…

0
Read More

[ Повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) ]- Волонтер во Констанца, Романија

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтер во Констанца, Романија. Домаќин организацијата ADAPTO- Здружение за еднаквост на млади, е организација која промовира еднаквост меѓу сите млади, без оглед на расата, пол, финансиска состојба, способности / инвалидитет. Главните цели на АДАПТО припаѓаат на 3 области: образование и обука; проекти чија таргет група се загрозени млади луѓе и промовирање на европските вредности. Исто така, здружението организира и е партнер во меѓународни и национални тренинзи за обука и размена на…

0
Read More

Младите можат го шири своето членство во Охрид и Битола

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ не можеш да го промениш општеството? Секој од нас може да направи разлика меѓутоа само заедно можеме да направиме промена. Младите можат цели кон развивање на потенцијалот кај младите луѓе да станат активни, независни, способни и решителни граѓани кои самостојно или здружено влијаат и учествуваат во позитивните промени и развојот во општеството. Како здружение кое основата на својата работа ја…

0
Read More

ПОВИК ЗА ЕСК ВО ПОЛСКА

Сакаш да доживееш ново искуство во твојот живот? Подготвен/а си да започнеш ново поглавје кое ќе ти донесе нови искуства? Сметаш дека одлично ќе се снајдеш во работа со деца? Или едноставно сакаш да видиш каков е животот надвор од границите на нашата држава? Ова е одлина можност за тебе. Веруваме дека не сакаш да пропуштиш вакво незаборавно искуство. ????Отворен е повик за ЕСК во Полска???? ????Каде? Во централна Полска, во градот Kielce. ????Кој? Сите заинтересирани на возраст од 18 до…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти