fbpx

Младите Можат

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] ЕРАЗМУС+ ТРЕНИНГ “EMYS YOUTH NETWORKING EVENT“ ВО НИКОЗИА, КИПАР

Отворен е повик за учесници на Еразмус+ тренинг  “EMYS Youth Networking Event“ од 01.12-05.12.2023 во Никозиа, Кипар Овој тренинг е дел од проектот Engaging Marginalized Youth for Sustainability (EMYS) чија цел е да се мотивираат и зголемат капацитетите на младите луѓе да станат креатори на промени и да имплементираат иницијативи не само во нивните заедници, туку и на европско ниво. *можеш да прочиташ повеќе за EMYS проектот на следниов линк. Детали за настанот: 55 учесници од 5 различни земји Целта…

0
Read More

Повик за учесници на тренинг обуката: „Преку суштинска критика до видлива промена“

Сметаш ли дека токму преку соодветна критика можеш да промениш нешто во твоето опкружување? Сакаш да стекнеш вештини за аргументирано пишување и критичко размислување и да се запознаеш со најновите форми на новинарство? Ако одговорот е да, тогаш си на вистинското место. Здружението на граѓани Младите можат објавува повик за учесници на тренинг обуката „Преку суштинска критика до видлива промена“ кој се организира во рамките на проектот „Се за младите“, спроведуван од Младите можат, а со поддршка на Европската унија.…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 14/23] За избор на на тренер/и за обука во рамки на Програмата за критичко размислување за потребите на проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на обучувач за тренинг обуката „Преку суштинска критика до видлива промена“ кој се организира во рамките на проектот „Се за младите“, спроведуван од Младите можат, а со поддршка на Европската унија. Тренерот се очекува да почне со работа на 9.11.2023 година, а целиот ангажман завршува на почеток на месец декември истата година. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик, обучувачот треба да ги спроведе…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 13/23] За избор на на тренер/и за обука на врснички едукатори за ментално здравје за потребите на проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на тренер/и за обука на врснички едукатори за ментално здравје за потребите на проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Обуката е наменета за млади кои немаат искуство во водење на работилници но се имаат претходно вклучувано во програми за ментално здравје на Младите можат и се очекува од нив да водат едукации за ментално здравје од септември 2022 година, а потоа врсничките едукации да бидат редовно имплементирани до…

0
Read More

Повик за учесници на тренинг за врснички едукатори за ментално здравје

Што претставува програмата за врсничка едукација за ментално здравје? Идејата на програмата за врсничка едукација за ментално здравје која ја спроведува нашата организација има за цел да допре до што е поголем број на млади на возраст од 14 до 19 години со мисија да направи импакт врз нивната свест за афирмација на грижата за ментално здравје, практување на ментална хигиена и негување на позитивен пристап кон својата ментална благосостојба. Нашите младински амбасадори се врсничките едукатори кои се млади кои…

0
Read More

ПОВИК ЗА ПРОЕКТИ ПОДДРЖАНИ ОД МЛАДИНСКА ЛОКАЛНА БАНКА- ОПШТИНА КОЧАНИ

Младински банки е програма чија главна цел е да го зголеми учеството на младите во процесите поврзани со локалниот развој преку доделување на неповратни парични средства за проекти кои ги креираат и водат неформални групи на млади. Мрежата на младински банки во овој состав делува во источниот плански регион во Република Северна Македонија, со цел да се воспостави новиот и иновативен модел во земјава кој ќе треба да донесе клучни промени во младинското вработување. Преку овој модел, не само што…

0
Read More

Јавен повик за изработка на промотивни видеа и дизајни за Мотивациски Ден

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – снимател и едитор на видеа и креатор на дизајни за промоција, за потребите на настанот „Мотивациски ден“ кој се реализира во рамки на проектот „Еднакви можности за девојчињата и младите жени во Северна Македонија”, кој го спроведуваат Националниот младински совет на Македонија и Stella Network, со финансиска поддршка од страна на Британската амбасада во Скопје. Целта на проектот е да ги поддржи и поттикне девојките и…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 12/23] За избор на снимател и едитор на подкасти, за потребите на Здружение на граѓани Младите можат

  Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – снимател и едитор на подкасти, за потребите на Здружение на граѓани Младите можат. На овој повик се поканети да учествуваат физички или правни лица, индивидуално или во тим, професионалци во областа на снимање и едитирање на видеа. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик соработникот/чката треба да ги спроведе следните работни задачи: Снимање и едитирање на 1 видео подкаст,…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 11/23] За избор на обучувач за спроведување на програмата за градење на капацитети за кариерно советување на наставници од средни училишта во рамки на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува јавен оглас за ангажирање на тренер/и за обука на наставници од средни училишта за Програмата за градење на капацитети за кариерно советување на наставници во рамки на проектот “All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Обуката е наменета за наставници кои предаваат од прва до четврта година средно гимназиско и стручно образование и треба да се одржи согласно потребите на веќе подготвената програма за кариерно советување. Обуките се очекуваат да започнат во текот на месец…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 10/23] За избор на обучувач за спроведување на програмата за кариерно советување на средношколци во рамки на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува јавен повик за ангажирање на тренер/и за обука на средношколци за Програмата за кариерно советување на средношколци во рамки на проектот “All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Обуката е наменета за средношколци од прва до четврта година средно гимназиско и стручно образование и треба да се одржи согласно потребите на веќе подготвената програма за кариерно советување. Обуките се очекуваат да започнат во текот на месец Септември. Обуките ќе бидат наменети за средношколци од…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти