fbpx

Можности

[Повик за учесници]-Младински локални иницијативи во Делчево

Си размислувал/а да се запознаеш со претставници од твојата општина? Да ги осознаеш можностите кои општината ги нуди на младите? Да бидеш слушнат и да соработуваш заедно со возрасните? Ти пречи загадениот воздух? Немаш младинско катче во општината? Сакаш да возиш велосипед, а нема соодветни услови? Преку учество на програмата за локален активизам „Младински Локални Иницијативи“ ти ја нудиме можноста директно да соработуваш со локалните власти и да спроведеш иницијатива за подобрување на општествен предизвик, којшто лично ТЕБЕ те засега. Повикот е отворен за…

0
Read More

Повик за ЕВС волонтер во Полска

Дали сте спремни за 12 месечна авантура во Вроцлав, Полска? Ве исполнува работа со деца и сакате да се стекнете со нови вештини? Доколку си на возраст од 18 до 30 години и досега не си бил на ЕВС овој проект е вистинската шанса за тебе! Младите Можат и The Foundation of Social Prom од Вроцлав, Полска објавуваат повик за 8 ЕВС волонтери во градинки во Вроцлав, Полска. Ангажманот започнува од 1ви април 2018 година.   Повикот е отворен за…

0
Read More

[Повик за волонтери] Еко-патрола во Скопје

Младите можат, заедно со Друштво за управување со отпад – Нула отпад, го одбележува светскиот ден на батеријата, 18ти февруари. За таа цел во Младите можат ќе се формира Еко-патрола составена од 10 волонтери. Задачата на волонтерите ќе биде да ги посетат сите локации во Скопје на кои има канти за батерии на Нула Отпад и да извршат проверка на состојбата на истите. По посетата, тие доставуваат извештаи до координаторот за на крај да се сумира и евалуира состојбата на…

0
Read More

[Повик за учесници] – Младински локални иницијативи

Си размислувал/а да се запознаеш со претставници од твојата општина? Да ги осознаеш можностите кои општината ги нуди на младите? Да бидеш слушнат и да соработуваш заедно со возрасните? Ти пречи загадениот воздух? Немаш младинско катче во општината? Сакаш да возиш велосипед, а нема соодветни услови? Преку учество на програмата за локален активизам „Младински Локални Иницијативи“ ти ја нудиме можноста директно да соработуваш со локалните власти и да спроведеш иницијатива за подобрување на општествен предизвик, којшто лично ТЕБЕ те засега.…

0
Read More

Повик за ЕВС волонтер во Бугарија

Дали имаш желба да работиш на екологија и одржлив развој? Дали си заинтересиран да работиш во организација во странство? Младите Можат распишува повик за тримесечен ЕВС во Ловеч, Бугарија. Почнувајќи од 1 Март па се до 31 Мај ќе имате можност да работите како еден од четирите волонтери кои ќе работат  во Еcomission 21st Century. Доколку си на возраст од 18- 29 години, имаш добро познавање на англискиот јазик, заинтересиран си да работиш на тема екологија и одржлив развој и…

0
Read More

Повик за волонтери во Shuler Helfen Leben, најголемата германска младинска фондација

Младите можат споделува можност за волонтирање која доаѓа од најголемата младинска фондација во Германија, Shuler Helfen Leben и е во времетраење од една година. SHL е фондација која постои 20 години и е позната по организирање на „Социјален ден“, настан кој се одржува еднаш годишно и на кој неколку илјади ученици од сите области на Германија ги напуштаат училиштните клупи и одат да работат. Парите кои ќе ги заработат тој ден ги донираат на своите врсници во Југоисточна Европа, Сирија…

0
Read More

Повик за ЕВС волонтер во Холандија

Дали некогаш си помислил/а да престојуваш и волонтираш во Холандија?  Сега имаш можност да бидеш дел од 16те ЕВС волонтери кои ќе престојуваат и волонтираат во Холандија, наредната година, започнувајќи од 01 септември 2018 година. Станува збор за 12 – месечен ЕВС проект во Rock Solid Foundation во Холандија. Имате можност да волонтирате во една од 3 организации. Во текот на ЕВС проектот ќе имате и дополнителна можност да се вклучите во проектите и активностите на Rock Solid Foundation, да…

0
Read More

Thirrje për pjesëmarrësit e projektit “Iniciativat e Lidershipit Rinor 3”

       “Urdhëri i Parë i Udhëheqjes: Njohja e juaj” “Kuptova se të gjithë mund të arrijnë ëndrrat, që të kenë sukses. Më e rëndësishmja, ai më tregoi rrugët, rrugën për atë sukses, deri në realizimin e kësaj ideje “- Pjesëmarrës i projektit” Iniciativat e Lidershipit Rinor “ “I gjithë projekti ka rritur besimin tim. Në qoftë se më pare, unë kam qenë një person i cili nuk do të mendoja  se mund të realizojë një projekt, këtë herë unë arrita, arritëm…

0
Read More

[Повик за учесници]-Младински лидерски иницијативи vol.3

„Првата заповед на лидерството: Запознај се себеси“ „Сфатив дека секој може да си ги оствари соништата, да успее. Најважно од се, ми ги покажа начините, патот до тој успех, до реализација на таа замисла“ – Учесник на проектот „Младински лидерски иницијативи“ „Целиот проект ми ја зголеми самодовербата.  Ако претходно бев личност која не би помислила дека може да реализира еден проект, овој пат успеав, успеавме заедно со тимот“  – Учесник на проектот „Младински лидерски иницијативи 2“ Од искуствата на учесниците…

0
Read More

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ не можеш да го промениш општеството? Секој од нас може да направи разлика меѓутоа само заедно можеме да  направиме промена. Доколку си на возраст од 17-22 години и имаш желба да направиш промена во општеството, ова е твојата шанса! Младите Можат во склоп на проектот Академија за младински активизам како дел од програмата за волонтирање ,, Make a change, be…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти