fbpx

Младите Можат

[ЈАВЕН ПОВИК 02/23] Ангажирање истражувач/истражувачка компанија за спроведување на истражување за Младински Локални Банки

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – истражувач/истражувачка компанија/организација за потребите на активноста Младински локални банки од  проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Целта на истражувањето „Истражување за потребите и предизвиците со кои младите луѓе на локално ниво се соочуваат”  е преку теренски анкети и фокус групи да се идентификуваат потребите и предизвиците кои младите луѓе ги имаат во две општини на територијата на Р. С. Македонија,, претходно таргетирани од страна на Младите…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 01/23] За избор на надворешен сметководител за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – Сметководител за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”. На овој повик може во улога на апликанти може да се јават индивидуи сметководители или сметководствени агенции. Ангажманот е со времетраење до крајот на 2023година. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Прием на сметководствени документи за книжење влезно–излезна документација…

0
Read More

[Младите Можат вработува] Отворен повик за 3 нови позиции во Извршна канцеларија

Извршната канцеларија на Младите можат е во потрага по нови млади ентузијасти кои се подготвени дa работат во флексибилна и динамична средина исполнета со позитивна енергија. Доколку си подготвен/а да работиш на својот личен развој и дополнително да ги развиваш своите вештини преку принципот на “learning by doing“ – ова е одлична можност за тебе! Те повикуваме да бидеш дел од атмосфера на постојано учење, надоградување, но и стакнување нови пријатели и колеги. Биди дел од тимот кој верува во…

0
Read More

[Нов проект] „Градење на здрави животни навики на момчињата во Ѓорче Петров“

„Градење на здрави животни навики на момчињата во Ѓорче Петров“ е проект кој ќе трае 8 месеци (01.12.2022 – 31.07.2023) и чија цел ќе биде позитивно трансформирање на однесувањето кај младите момчиња со цел градење толерантни општества и превенција на врсничкото и родово базираното насилство. Кон оваа иницијатива се вклучени локалната власт и локалните граѓански организации кои ќе ги мобилизираат младите на возраст од 14-19 години за утврдување на приоритети и вклучување во креирање локална политика за млади низ едукативни…

0
Read More

Искуства на Анастасија и Мина, победничките на натпреварот за најдобра фотографија од Social day 2022

Во периодот од 12ти до 28ми ноември спроведовме натпревар за Најдобра фотографија од Social Day каде вкупно учествуваа 64 фотографии. Гласањето се одвиваше преку инстаграм стори каде беа избрани двете најдобри фотографии. Најмногу гласови доби фотографијата на Анастасија Серафимовска. Таа беше волонтер во компанијата UNET на работната позиција web designer. 2-ро место доби фотографијата на Мина Здравевска која беше волонтер во бутикот за венчаници Лебед. Разговаравме со Анастасија и Мина за да ни го споделат своето искуство за Social day…

0
Read More

Искуство кое што дефинитивно ќе го паметам [Еразмус+ тренинг “EMYS Sustainability training“ во Австрија]

Во периодот од  06.11-11.11.2022 во Виена, Австрија беше одржан Еразмус+ тренинг “EMYS Sustainability training“. Уште едно прекрасно искуство каде со себе беа понесени само убави спомени, беа стекнати нови пријателства и беа научени нови вештини. Со овој тренинг младите, младинските лидери и амбасадори се обучија за методологиите на неформалната едукација и ги подобрија нивните компетенции за фацилитација, застапување и лобирање. Со вас споделуваме фотографии и ви ги пренесуваме искуствата на младите кои беа дел од овој тренинг. Јас моето исткуство…

0
Read More

[ОТВОРЕН ПОВИК] Барање на понуда за ревизорски услуги за проект „All for You(th) – Се за младите”

Предмет на барањето: Понуда за ревизорски услуги Барател: Здружение на граѓани Младите можат Датум на објава на повикот: 16.12.2022 Траење на повикот 7 дена:  (до 21.12.2022 – до 17.00ч.) Контакт меил: [email protected] Здружение на граѓани Младите можат од Скопје, во рамки на проектот „All for You(th) – Се за младите” финансиран од Европската комисија преку ИПА механизмот, а спроведуван од Здружение на граѓани Младите можат од Скопје, има потреба од ангажирање на овластена ревизорска компанија. ЦЕЛ НА АКТИВНОСТА   Цел на…

0
Read More

[YOUNG MAN’S INITIATIVE] Истражување на перцепциите за животот на младите мажи и нивните односи со заедницата

Проектот “YOUNG MAN’S INITIATIVE” има за цел да обезбеди поддршка на младите да развијат здрави животни стилови и да го зголемат учеството на младите во животот во заедницата. Како прва активност од проектот спроведуваме “Истражување на перцепциите за животот на младите мажи и нивните односи со заедницата”. Оваа работилница за партиципативно учење и вклучување ќе се одржи на 13ти и 14ти декември 2022г. во канцелариите на Младите можат. Потребни се 20 млади учесници на возраст од 15 до 22 години…

0
Read More

РЕШИ ПРОБЛЕМ-Отворен повик за проекти поддржани од фондот на Social Day

Social Day, добро познат концепт во нашата држава кој по втор пат овозможува општество во кое младите се лидери на сегашноста и иднината. Програма чија главна цел е да го зголеми учеството на младите во процеси кои им овозможуваат подобар образовен процес и кариерно насочување. На 9 Ноември 2022г. преку Social Day се оствари соработка помеѓу младите и бизнис заедницата. Од една страна младите беа дел од општествената промена, а од друга страна бизнис заедницата е „ин“ и додели дневници за поголем…

0
Read More

Social Day по втор пат во нашата држава

Social day е ден кога младите луѓе заменуваат еден ден на училиште за работа која тие ја бираат, односно младите донираат дел од своето време и својата дневница за младински проекти. На 9ти Ноември 2022, по втор пат во нашата држава се реализираше Social Day. Ден кога 90 средношколци беа дел од општествената промена и активистичко движење, каде што преку 8 часа работа на различни позиции овозможија промена и придонесоа кон остварување на проекти создадени од и за млади. Ден…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти