fbpx

YBHWBT

Повик за учесници на работилница „Една идеја – Една цел“ | Младинска локална иницијатива во Велес „Биди промената“

Ако сакате да ја искажете вашата иновативност, да се забавувате и творите дела на необичен начин и места, ова е настан за Вас! Придружете се на нашата работилница „Една идеја – Една цел“ да ја смениме едноличноста на Велес и да го направиме градот поубав. Организиран од тимот кој ја имплементира младинската локална иницијатива “Биди Промената”, настанот ќе се одржи на 22.05.2019 (среда) во локалната библиотека Гоце Делчев – медиотеката. Темата ќе биде мешавина од екологија и уметност, каде што…

0
Read More

„Нашата волонтерска приказна“ | Трибина во рамки на младинската локална иницијатива во Велес

?Здосадено ви е од едноличното секојдневие? Во потрага сте по нешто што ќе ви овозможи токму Вие да сте промената во ова општество? За мотивација и повеќе информации за волонтерството, што значи да се членува во граѓанска организација и да се биде дел од младински акции, тимот кој ја имплементира младинската локална иницијатива “Биди промената” организира трибина за младите во Велес. ?‍♂️?‍♀️Трибината е насловена “Нашата волонтерска приказна”, на неа ќе учествуваат неколку млади и успешни активисти од Велес кои со…

0
Read More

Младинска иницијатива „Обединети со различностите“ во Кочани | Програма за локален активизам Младински локални иницијативи

Младинската иницијатива „Обединети од различностие“, со низа активности кои ќе се спроведат во периодот од мај до јули, се трудат да постигнат подобар соживот и да ги прифатат мегусебните различности. Пикник, ораторска вечер, поетски и филмски конкурси и фудбалски натпревар се само дел од репертоарот кој има за цел  да ги спои сите луѓе од Кочани, без разлика на националноста, полот, верата и потеклото. „Обединети од различностите“ веруваат дека време е да се поништат границите и да се дејствува како…

0
Read More

[Повик за учесници] Програма за младински локален активизам во Кочани Младински локални иницијативи

Како млад човек од Кочани, дали можеш да ги идентификуваш потребите на твоите врсници во општината? Потребна ти е мотивација и алатки за да ја направиш промената која сакаш да ја видиш? Си размислувал/а да се запознаеш со претставници од твојата општина? Да ги осознаеш можностите кои општината ги нуди на младите? Да бидеш слушнат и да соработуваш заедно со возрасните? Доколку одговорот е ДА – овој повик е токму за тебе! „Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон…

0
Read More

Повик за ментори на иницијативни групи во проект Младински локални иницијативи

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2018та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Во рамките на проектот, поточно на почетокот на неговата втора фаза, Младите можат…

0
Read More

Повик за тренери на програмата Младински локални иницијативи во Велес и Кочани

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2018та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Во рамките на проектот Младински локални иницијативи, поточно на почетокот на неговата втора…

0
Read More

[Повик за учесници] Програма за младински локален активизам во Велес Младински локални иницијативи

Како млад човек од Велес, дали можеш да ги идентификуваш потребите на твоите врсници во општината? Потребна ти е мотивација и алатки за да ја направиш промената која сакаш да ја видиш? Си размислувал/а да се запознаеш со претставници од твојата општина? Да ги осознаеш можностите кои општината ги нуди на младите? Да бидеш слушнат и да соработуваш заедно со возрасните? Доколку одговорот е ДА – овој повик е токму за тебе! „Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон…

0
Read More

Повик за фасилитатори на фокус групи [Младински локални иницијативи]

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2018та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Во рамките на проектот, поточно во неговата прва фаза „Истражување за потребите и…

0
Read More

Повик за анкетари [проект Младински локални иницијативи]

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2018та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите – Младински локални иницијативи. Во рамките на проектот, поточно во неговата прва фаза…

0
Read More

Повик за истражувач [проект Младински локални иницијативи]

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на кој до сега се имплементирани голем број успешни проекти. Од септември, 2018та г. следува уште еден едногодишен проект во рамките на организацијата преку кој ќе ги идентификуваме младинските потреби и предизвици и ќе ги инспирираме младите по што тие ќе делуваат за адресирање и решавање на истите. Во рамките на проектот Младински локални иницијативи, поточно во неговата прва фаза „Истражување…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти