fbpx

[ЈАВЕН ПОВИК] Ангражирање на тренер/и за обука за градење на капацитети на млади

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на  тренер/и за градење на капацитети на Управниот одбор на Младинските локални банки во Крива Паланка и општина Центар, Скопје, како дел од проектот проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Во рамките на активноста  Младински локални банки, поточно во фазата за градење на капацитети на Управниот одбор на младинските банки, Младите можат има потреба од ангажирање на: Еден тренер за одржување на четири дводневни модули на обуки на…

0
Read More

Social Day 2022

Social Day, добро познат концепт во нашата држава кој по втор пат ќе овозможи општество во кое младите се лидери на сегашноста и иднината. На 9 Ноември 2022г. Social Day ја продолжува својата мисија. Овој пат, во Скопје, Штип, Битола и Охрид ќе се оствари соработка помеѓу младите и бизнис заедницата. Од една страна младите ќе бидат дел од општествената промена , а од друга страна бизнис заедницата ќе биде „ин“ и ќе додели дневница за поголем младински фонд. Идејата…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК] Ангажирање на преведувач

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – преведувач од македонски на албански јазик за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”. На овој повик се поканети да учествуваат преведувачки агенции – правни лица или индивидуи преведувачи. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Доставување на превод на публикација од околу 100 страници, од македонски на албански…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК] Ангажирање на графички дизајнер

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – Графички дизајнер за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”. На овој повик се поканети да учествуваат агенции за маркетинг и односи со јавност или индивидуи професионалци кои имаат искуство со графички дизајн. Агенциите можат да користат и надворешни соработници. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Дизајн на…

0
Read More

Повик за програма за финансиска писменост

Имаш фиксен месечен џепарлак, или можби работиш и имаш свои лични примања, но некако секој месец завршуваш со помалку пари од што си планирал/а? Сакаш да заштедиш за летен одмор, но не можеш ни на месечно ниво да одвоиш пари за се што ти треба? Или можби супер ти оди со штедењето, но не можеш да се одлучиш во што да ги инвестираш заштедените пари? Дали некогаш некој те поучил како да ги менаџираш твоите лични финансии? Look no more,…

0
Read More

Повик за ментори во Младите можат

Младите можат се во потрага по млади ентузијасти кои се подготвени да работат во флексибилна и динамична средина исполнета со позитивна енергија! Дали уживаш да бидеш дел од промената? Дали ти претставува задоволство да работиш со млади луѓе и да придонесуваш кон нивниот личен развој? Ако имаш позитивен одговор на овие прашања тогаш овој повик е посветен на тебе! Младите можат распишува повик за ментори, коишто ќе станат дел од базата на ментори на организацијата. Работата на Младите можат се…

0
Read More

Повик за учесници на програмата HOBBYZ- Hobby to business

Со каква бизнис идеја би ја започнал/а твојата кариера како претприемач? Веруваш дека твојата идеја може да прерасне во успешен бизнис? Собери тим од најмалку 2 члена на возраст од 18 до 29 години, опишете ја идејата и аплицирај за HOBBYZ- Hobby to business. HOBBYZ- Hobby to business е иновативна можност за млади претприемачи кои преку стекнување на лични и претприемнички вештини добиваат можност да ја развијат идејата до бизнис. Преку програмата учесниците ќе имаат можност да стекнат: Лични и…

0
Read More

[Повик за Еразмус + младинската размена] ECOcentric vs. EGOcentric во Габрово, Република Бугарија

Сакаш да изградиш европска еколошка свест? Ти делува интересно да учиш нови одржливи практики за зачувување на животната средина? Сакаш да ги развиеш своите лидерски вештини? Од 1ви до 8ми Април, во Габрово- Република Бугарија се организира младинска размена „ECOcentric vs. EGOcentric“ на која учество ќе земат млади од Бугарија, Италија, Романија, Србија, Хрватска и Северна Македонија. Преку учество на размената ќе развиеш вештини за водење активна дебата во областа на екологија и животната средина, ќе имаш можност да развиваш…

0
Read More

[Завршен настан] Ментално здравје-сега е моментот

На 02ри Март се одржа завршниот настан за презентирање на документот за јавна политика – Ментално здравје – сега е моментот. Се водеше дискусија помеѓу психолог- М-р Тиана Ивановска, наставник-Д-р Фанче Јошевска и Ева Цветковска – претседателка на УСС на УКИМ на теми кои се опфатени во документот за јавна политика како и предлози за подобрување на менталното здравје кај младите. Настанот беше отворен од М-р Марко Ѓоргиевски (директор на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност) и  Дијана…

0
Read More

Повик за Еразмус + тренинг “DigitAll” во Русе, Бугарија

Сакаш да го разбереш концептот на Human-Centred Design? Сакаш да ги дознаеш политиките креирани од Европската комисија за борба против КОВИД-19? Имаш желба да ја зголемиш креативноста при употреба на ИТ платформите? DigitAll младинсиот тренинг во Бугарија е вистинска можност за тебе. Од 13ти до 21ви Април ќе имаш можност преку креативни работилници да дизајнираш проектен план со соодветни нови методолошки пристапи во насока на Human-Centred Design. Профил на учесникот: Возраст:22+години Професионален профил: Младински работници со минимум од една година…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти