Спремни за летна авантура во Холандија заедно со уште 50тина млади луѓе од цела Европа?

Младите можат е партнерска организација на Еразмус+ проектот “Back to basics”, организиран од страна на Cherry International Foundation, кој вклучува две активности:
Advanced Planning Visit (APV) – средба за подготовка на младинска размена – 5ти и 6ти мај, во Омен, Холандија
Младинска размена “Back to Basics”од 3ти до 18ти август, исто така во Омен, Холандија
Целта на проектот е 60 млади од различни земји (на возраст 15-21 година) од Европа да го развијат својот претприемачки дух и своите вештини и да се стекнат со едно прекрасно меѓународно искуство.

Отвораме повик за учесници на средбата за подготовка на размената и тоа за тим лидер на групата која ќе учествува на размената во август и за еден учесник. Тим лидерот и учесникот ќе имаат можност да учествуваат во целиот процес на подготовка на размената и се обврзани да учествуваат во двете активности на проектот (во мај и во август).
Целта на средбата за подготовка на размената е:
– да се дефинира како и за што да бидат подготвени националните групи пред размената
– да се креираат подготвителни активности и да се поделат обврски на националните групи
– да им се овозможи развој на тим лидерот и учесникот од секоја земја вештини за водење на тим
– да се креира заедничка платформа преку која понатаму ќе се подготви целата размена, ќе се споделуваат искуства и знаења

Датумите на одржување на средбата за подготовка се 5ти и 6ти мај, а локацијата е во близина на Омен, Холандија. Организаторот на овој проект обезбедува рефундирање на патните трошоци до 275 евра. Сите останати трошоци се покриени од негова страна (сместување, храна).

Одбраните кандидати потребно е да ја подмират сумата од 500 денари за партиципација на размената. Предност при селекција ќе имаат активните членови на Младите можат и истите се ослободени од плаќање на партиципација. Како да станете активен член на Младите можат може да прочитате на овој линк.

Начин на пријавување: Пополнување на апликацискиот формулар кој можете да го најдете на овој линк
Рок за пријавување: 24ти март, сабота, 23:59.

*Повикот за сите учесници на размената во август ќе биде објавен дополнително после средбата за подготовка во мај.