sld 1-3

Младите можат

Зошто постоиме?

Постоиме за да им овозможиме на младите луѓе да станат активни,
независни, способни и решителни граѓани кои веруваат дека
МОЖАТ самостојно или здружено да учествуваат и влијаат во
позитивните промени и развојот во општеството.

sld 2-3

Преку Младите можат ќе научиш:

Што значи да волонтираш?

Да волонтираш значи да правиш промена, да се образуваш,
да се дружиш, да собереш искуство и да помогнеш некому.
Волонтирај за себе и за својата заедница!

sld 3

Членство

Што нудиме?

Преку Младите можат ќе се стекнеш со вештини кои не се учат во
школо/факс...како да работиш на својот личен развој...
како да имплементираш иницијативи...како да работиш во тим...
како да организираш настан...како да пишуваш проекти...

Програма за членство

Оваа програма е директно наменета за членовите на Младите можат кои имаат можност да се вклучат во работата на организацијата преку редовни месечни активности и состаноци.

Програма за волонтирање и неформално образование

Програмата е наменета за поттикнување на волонтерски активности кај младите како и нивен личен и професионален развој преку алатките на неформалното образование.

Програма за младински активизам и политики

Преку оваа програма на младите ќе им се овозможи простор за реализација на младински и локални иницијативи како и нивно директно вклучување во процесите на донесување на одлуки на сите нивоа.

Младите не се само лидери на иднината, туку и на сегашноста!

Партнери

US-Embassy
USAID
u041Du041Cu0421u041C
SEED Logo
SAJV
mc_logo_horizontal_pantone
Logo-Corona
logo-ams (1)
kas_logo
European-Commission-Logo-fond-blanc-612x336
arton815
osce
logo
1467325_10151790041565108_237719248_n