fbpx

Активистички производи

Персонализираниот merchandise е направен токму за тебе, воедно е еколошки, само-одржлив, локален и рачно произведен. Можеби се ова ти звучи како клише и се прашуваш како сме поинакви од другите? Тоа што е различно е каде ти одат парите кога ги купуваш нашите производи.

Кога купуваш од некоја продавница, бренд и слично, дел од парите секако одат за производство, додека останатото е профит, секако тоа е кул зошто на тој начин кога работиме можеме да бидеме финансиски независни. Но, ние сакаме да поттикнеме некој друг да биде финансиски независен. Парите што се трошат за производство се тие, но преку купување на нашиот merch тие средства одат кај локални само-одржливи организации кои воедно се стремат да стана социјални претприемачи. А што станува со профитот? Профитот исто така ни овозможува да бидеме финансиски независни, но овој пат финансиски независни се младите активисти. Преку купување на нашите производи сите финансии кои нема да бидат потребни за изработка на нови производи ќе станат дел од фондот за реализација на младински иницијативи во рамки на членството на Младите можат. Тој фонд ќе им овозможи на младите да си го кажат тоа што го мислат, но и да иницираат промени за истото, односно да превземат акција. Дали тоа ќе биде акција за подобрување на образованието, за зголемување на интересот за волонтирање, за подобрување на состојбата со менталното здравје кај младите или пак за нешто сосема десетто, тоа оставаме на тебе. Ќе видиш, секој дизајн, односно реченица на дуксерите, банданите, тоте торбите, стикерите и беџовите останува недовршена, зошто не е на нас да ја довршиме – ТИ ќе имаш можност да го направиш тоа заедно со нас, откако ќе ја направиш твојата прва нарачка.

Кон галеријата.

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти