fbpx

Младите можат

Повик за ЕСК волонтери во Холандија

Дали некогаш си помислил/а да престојуваш и волонтираш во Холандија? Сега имаш можност да бидеш дел од ЕСК волонтери кои ќе престојуваат и волонтираат во Холандија, наредната година, започнувајќи од 01 септември 2019 година. Станува збор за 12 – месечен проект во Rock Solid Foundation во Холандија. Имате можност да волонтирате во една од 3 организации. Во текот на проектот ќе имате и дополнителна можност да се вклучите во проектите и активностите на Rock Solid Foundation, да го научите Холандскиот…

0
Read More

[Повик за фото-конкурс] Естетика на грдото

Дали некогаш си посакал твоите фотографии да бидат дел од голема изложба, а со тоа да станеш новиот еко-херој? ViridiQ нуди можност токму за тебе! Младинска иницијатива ViridiQ, како дел од проектот „Младински лидерски иницијативи“ на Младите Можат, во соработка од Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“ ДОО објавува конкурс за најдобра фотографија на тема: „Локални еколошки катастрофи“. Најдобрите 30 фотографии ќе бидат дел од изложбата на финалниот настан – „Естетика на грдото“, која ќе се оддржи на Денот…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти