fbpx

Блог

[8 март-Денот на жената] Не само денес, туку секоја секунда

Родена во Куманово, средношколка во Гимназијата, со само 18 години веќе непречно и гласно го кажува тоа што го мисли, дебатира и дискутира на теми кои смета дека се важни за нејзе и општеството во кое живее. Покрај тоа, својот активистички дух го изразува и преку пишување, како млад писател таа е творец на делото Искра, објавено во 2020 година, автобиографско дело кое ја обработува темата за семејно насилство. Анастасија Младеновска е голем ентузијаст и обожава кога делата го отсликуваат…

0
Read More

Волонтирањето – Чекор кон светот на возрасните

Волонтирањето – Чекор кон светот на возрасните – – точка и вселена – – штанд и протест – – меки вештини и применето знаење –   Гледајќи наназад, средношколските денови ми се како „точка и вселена“. Тогаш светот е можност, а туку што ќе почнеш. Не знаеш, а имаш толку многу да спознаеш. Тоа е точно за речиси секој момент од животот, но посебно е точно за средношколците. Па може да го земеме како практичен пример, училишна задача. Пр.1 Се…

0
Read More

Каде се гледаме ние (ММ) за 5 години од сега, а каде оваа есен?

Млади, дали размислувавте што ќе правите оваа есен, по враќањето од летните забавни одмори? Хм, веројатно веднаш помислувате на добро познатото монотоно секојдневие, враќајќи се во училишните клупи. Но, зошто тимот на Младите можат ви ветува поинаква есен? Активно граѓанство, солидарност, волонтирање, кариерен развој, општествена одговорност, младински фонд, поддршка, соработка, одржливост. Уникатен концепт, добро познат на глобално ниво, моќна алатка за солидарност и општествена одговорност, кој ги обединува сите млади со една цел. Ден кога ќе стекнете искуство за работата…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти