Дали некогаш си посакал твоите фотографии да бидат дел од голема изложба, а со тоа да станеш новиот еко-херој? ViridiQ нуди можност токму за тебе! Младинска иницијатива ViridiQ, како дел од проектот „Младински лидерски иницијативи“ на Младите Можат, во соработка од Друштвото за управување со отпад „Нула отпад“ ДОО објавува конкурс за најдобра фотографија на тема: „Локални еколошки катастрофи“. Најдобрите 30 фотографии ќе бидат дел од изложбата на финалниот настан – „Естетика на грдото“, која ќе се оддржи на Денот…