Дали навистина се случува глобално затоплување? Кој е виновен?

Ако климатската криза е толку итно прашање, зошто зелената партија е толку малку застапена во Европскиот парламент? Дали е корисно да им кажеме НЕ на пластичните чаши и сламки?

Одговор на овие прашања ќе добиете на Еразмус + младинската размена ‘Stop Eco Time” во GÁNT, Унгарија, која ќе се одржи од 19ти до 26ти септември.

Преку креативните работилници, дискусии и дебати, проектно планирање и игри, учесниците ќе бидат запознаени со главните актуелни проблеми и можните решенија кон кои треба да се стремиме за подобра иднина.

Од страна на домаќин организацијата е обезбедено сместување и храна, патни трошоци во висина до 275 евра и ПЦР тест.

Профил на учесници:

  • Возраст: 18-25
  • Вакциниран/а со Фајзер или друга вакцина признаена од ЕУ
  • Можност да присуствува на сите денови од размената
  • Солидно познавање на англиски јазик

Доколку ги исполнуваш условите и си заинтересиран/a, пополни ја апликацијата на следниот линк.

Рок за пријавување: 07.09.2021

За подетални информации контактирајте не на [email protected]