fbpx

[ЈАВЕН ПОВИК 05/24] За избор на преведувач за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – преведувач од македонски на албански јазик за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”. На овој повик се поканети да учествуваат преведувачки агенции – правни лица или индивидуи преведувачи. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Доставување на превод на публикација од околу 100 страници, од македонски на албански…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 04/24] Ангажирање истражувач/истражувачка компанија за спроведување на истражување „Потребите на младите на локално ниво“

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – истражувач/истражувачка компанија/организација за потребите на активноста Младински локални банки од  проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Целта на истражувањето „Потребите на младите на локални ниво”  е преку теренски анкети и фокус групи да се идентификуваат потребите и предизвиците кои младите луѓе ги имаат во Полошкиот плански регион на Р. С. Македонија,, претходно таргетиран од страна на Младите можат. Добиените резултати од истражувањето, односно идентификуваните потреби…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 03/24] За избор на тренер/и за програма за финансиска писменост за млади за потребите на проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на тренер/и за програма за финансиска писменост за млади за потребите на проектот „All for You(th)“, финансиран од Европската комисија. Програмата е наменета за млади од 16 до 25 години. Тренерот се очекува да почне со работа од месец август 2024 г. а целиот ангажман завршува на крајот од месец септември 2024 г. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик тренерот/ите треба да ги…

0
Read More

[Повик за учесници] Летен камп на SAME во Призрен, Косово

Дали сакаш да ги поминеш топлите летни денови во добро друштво, надоградувајќи ги своите вештини? Доколку си на возраст од 16 – 19 години тогаш токму ова е повикот за тебе! Младите можат во партнерство со организацијата SAME те праќаат на незаборавен летен камп во Призрен, Косово од 19.08.2024 – 25.08.2024. Со приклучување кон овој летен камп, стануваш дел од проект насочен кон личен развој, кој ќе се одвива во три фази. Ова патување започнува со еднонеделен летен камп во…

0
Read More

Преку фондот од Social Day се опреми специјално катче во Групниот дом во Капиштец

Благодарение на општествена одговорност на 195 млади и 60 компании за време на Social Day 2023 креиравме фонд од 250 илјади денари којшто беше искористен во Групниот дом во Капиштец при Јавната установа за згрижување на деца со воспитно социјални проблеми и нарушено поведение. Истиот доби просторија којашто е значителна за развој и одржување на ментално и физичко здравје како и за социјализирање и продуктивно поминување на време. Во денешната дигитална ера, самотијата и недостатокот од физичка активност се честа…

0
Read More

Повик за волонтери за настан

Доколку се мислиш како да ја поминеш неделата на 19 мај, тогаш имаме еден предлог за тебе – биди волонтер на првиот фестивал за женско здравје „Јас сум…“. Како ти звучи да одвоиш неколку часа за да ни помогнеш во промоција на здрави навики преку забавни и интересни зони за ментално здравје, здрава исхрана, фитнес и грижа за тело. Повеќе информации за целиот фестивал може да најдете на следниот линк. Доколку одлучиш да бидеш волонтер ќе добиеш маичка, торба, оброк,…

0
Read More

Повик за пријавување за трка за родители и деца

Драги родители и деца, Ви најавуваме интересна можност за заедничка дружба и малку физичка активност со вашите најдраги. Во рамки на првиот фестивал за женско здравје „Јас сум…“ кој ќе се случува на 19 мај 2024 (недела) организираме и трка за родители и деца. Целта е трката да ја завршите заеднички со вашето дете (во пар). Секој пар ќе добие маичка за родителот, капче за детето, освежување и налепница со број.  За сите учесници ви подговивме групно загревање со Елена…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 02/24] За избор на графички дизајнер за потребите на Здружение на граѓани Младите Можат

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – Графички дизајнер, со финансиска поддршка од германската фондација Schüler*innen Helfen Leben. На овој повик се поканети да учествуваат агенции за маркетинг и односи со јавност или индивидуи професионалци кои имаат искуство со графички дизајн. Агенциите можат да користат и надворешни соработници. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Дизајн на визуелен идентитет…

0
Read More

Јавен повик за доставување на понуди за спроведување на промотивна кампања

Вовед Здружението на граѓани Младите можат со поддршка од dm дрогерие маркт С.Македонија во рамки на кампањата „Заедно за подобро утре“ спроведува проект чија примарна цел е да ги поттикне младите девојки и жени (на возраст од 15-29 години) во Северна Македонија да преземат одговорност за нивното физичко и ментално здравје преку информиран избор и холистички практики на начин на живот.  Проектот има за цел: а. Подигнување на свеста кај младите девојки за важноста на здравите навики во исхраната, физичката…

0
Read More

[ЈАВЕН ПОВИК 01/24] За избор на надворешен сметководител за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”

Вовед Здружение на граѓани Младите можат објавува оглас за ангажирање на надворешен соработник – Сметководител за потребите на проектот “All for You(th), финансиран од Европската комисија”. На овој повик може во улога на апликанти да се јават индивидуи сметководители или сметководствени агенции. Ангажманот е со времетраење до крајот на 2024 година. Опис на работен ангажман Заради исполнувањето на ангажманот предмет на овој јавен повик експертот/ката треба да ги спроведе следните работни задачи: Прием на сметководствени документи за книжење влезно–излезна документација…

0
Read More

Младите можат е непрофитна и независна граѓанска организација која има за цел да ги поттикне младите да земат активно учество во развојот на демократско општество, преку активно граѓанство и социјален активизам.

Организацијата е основана од страна на младите луѓе, водена од идејата за моќта на младите како катализатори на промени во денешното општество.

Социјални мрежи
Последни проекти