[Младинска локална иницијатива Делчево] Фотонатпревар

Тимот од Делчево од програмата за локален активизам Младински локални иницијативи, како дел од својата иницијатива отвора повик за учество на фотонатпревар. Фотонатпреварот е наменет за сите млади од општина …

[Повик] ЕВС тренинг во Холандија

Запознаен/а си со Еразмус + програмата? Сакаш да соработуваш со 40тина млади од 19 земји од Европа? Подготвен/a за младински тренинг за градење партнерства преку подобрување на Европски Волонтерски Сервис …

[Повик] ЕВС волонтер во Бугарија

Сакаш да се изразуваш креативно? Да се запознаеш со локално население? Сакаш да правиш видеа и да водиш радио емисија? Младите Можат распишува повик за едногодишен ЕВС во Сливен, Бугарија. …

Е-весник – Младите можат

Вашата и наша, Младите можат во првите 4 месеци од оваа година, продолжи преку своето дејствување да ја исполнува целта за која постои како младинска организација – да овозможува на …

Практикувај дискусија,дискутирај пракса!

Младинската иницијатива за промени во средното образование на 30.04.2018 (понеделник) во просториите на Агенција за млади и спорт оддржа јавна дискусија под мотото Практикувај дискусија,дискутирај пракса! Младинската иницијатива има за …