map-flag-of-turkey

Повик за учесници на младинска размена во Малатиа, Турција

Младите можат испраќа 10 млади од 18-30 години на 7 дневна младинска размена (12-19.05.2015) во Малатиа, Турција – најголемиот град во центарот на државата.

Главната цел на оваа размена е креирање на „мостови“ за преминување преку микро национализмот и исламофобијата. На размената ќе бидете запознаени и со поимот и концептот на европско граѓанство.

Покрај едукативниот дел од размената, ќе имате можност да се дружите со учесници од Турција и Романија и да разгледате голем број историски и културни знаменитости :)

Трошоците за пат и сместување се целосно покриени.

Прочитајте повеќе за проектот во документот прикачен на следниов линк.

Сите заинтересирани нека ни испратат пополнета апликација и  свое CV на [email protected] и [email protected] до 8ми април 2015!