Ослободи ја идејата!

Ослободи ја идејата!

21 април, 17ч.  

Дом на АРМ

posterДен за младински активизам, ден за младински идеи, ден за младинско учество

„Ослободи ја идејата” е еднодневен настан  кој:

Инспирира младински активизам преку претставување на успешни примери за граѓански акции. На настанот свое излагање ќе имаат:

Даница Павловска – архитект и граѓански активист ( дел од иницијативата „Го сакам ГТЦ”)

Д-р. Ненад Марковиќ– доцент на Правен факултет „Јустинијан Први”

Вики Mладенова – член на Студентски пленум

  • Поттикнува младински идеи и учество преку претставување на 7-те предлог идеи од финалистите на истоимениот натпревар. На настанот 7 тима составени од млади луѓе ќе се натпреваруваат за најдобрата идеја. Победничката идеја ќе биде поддржана од Младите можат.

 Настанот е од отворен карактер. Сите присутни на настанот ќе имаа можност да гласаат за една од 8-те идеи финалисти.

На крајот на настанот ќе биде прогласена победничката идеја.