10847938_1569306923299591_6450479221411443392_n-247x350

Младите можат упатува поддршка за вториот Студентски Марш

Студентск10847938_1569306923299591_6450479221411443392_n-247x350и Пленум ги повикува сите млади да се приклат на вториот по ред Студентски Марш кој ќе се одржи утре, на 10.12 (среда) со почеток во 12:00 часот. Целта на маршот е да се покаже незадоволството кон новите предлог реформи за високо образование и истиот, како што велат организаторите, е наднационален, надетнички, надрелигиски и непартиски, па поради тоа се апелира присутните да се воздржат од истакнување на национални и партиски симболи. Маршот започнува од платото на УКИМ, а ќе продолжи по неколку скопски улици и булевари, упатувајќи се кон Собранието и Владата.

Младите можат, како поддржувачи на идејата да се чуе мислењето на студентите и истите да се вклучат во процесот на носење одлуки кои нив ги засегаат, ги повикува младите да се приклучат кон маршот и да го изразат својот став или поддршка кон оваа иницијатива. Ги поттикнуваме младите луѓе да земат активно учество во маршот и да го употребат како моќна алатка за искажување на незадоволство и насочување кон промени во однос на положбата на студентите во Македонија.

Младите можат замислува општество каде што младите луѓе не се само иднината на Македонија, туку и лидери на сегашноста.

5-1-500x185