Netherlands_higher_ed_evening

Младинска размена во Омен, Холандија

Младите можат испраќа 5 млади луѓе на деветдневна младинска размена (26.02-06.03.2016) во Омен, Холандија, од кои двајца веќе се избрани и ќе бидат дел од посетата за планирање на размената!

Фокусот на оваа младинска размена е социјалното претприемништво, начини како се дојде до финансии за реализирање на идеја и мерење на општествениот импакт од истата.

Покрај едукативиот дел ќе имате можност да се дружите со учесници од други земји и да се запознаете со културата и историјата на градот.

Трошоците за сместување се целосно покриени, а за пат се до 170 евра.

Повеќе за проектот може да прочитате во инфо пакетот, кој се наоѓа на следниов линк.

Сите кои се заинтересирани нека ни ја испратат пополнета апликацијата на [email protected] наслов Младинска размена во Омен најдоцна до 26.01.2016.

Апликацијата можете да ја најдете на следниов линк.

Селекцијата на учесниците ќе биде направена од страна на „Cherry group“, партнерската организација од Холандија.