igrata prodolzuva3

Играта продолжува понатаму..

Младите можат се приклучи на националната кампања организирана од Ассоцијацијата Greener и Македонската платформа против сиромаштија за собирање на користени играчки за деца кои се социјално загрозени.

На 19ти декември 2012 во организација на Младите можат се одржа отворен ден каде секој граѓанин можеше да ги донира своите играчки за оние на кои им се најмногу потребни.. децата.

Оваа иницијатива докажа дека младите се грижат за своите врсници кои донираа повеќе од 50 играчки за радоста на децата.

Исто така, имаше и многу пораки за Среќна Нова Година.